Diensten en producten

Bij MD Autotechniek kunt u terecht voor onderhoud en reparatie aan uw auto. Buitenom onderhoud en reparaties bied ik u bijvoorbeeld ook ruitreparatie en chiptuning. Ik beschik over geavanceerde apparatuur en gereedschap voor alle merken. Waaronder ook een universele uitleescomputer van Snap-on en een originele uitleescomputer van Mercedes. Door de computersoftware van Unlimited Tuning kan ik ieder merk chiptunen. De werkplaats heeft 3 bruggen, waarvan er 1 ook geschikt is voor kleine bedrijfswagens en/of campers.

Camper onderhoud, reparatie en APK

Bij MD Autotechniek kunt u vanaf heden ook terecht voor onderhoud aan uw camper. Omdat campers een groot gedeelte van het jaar stilstaan, is het extra belangrijk om uw camper regelmatig te laten controleren en onderhouden. Naast het onderhoud, kunt u ook bij ons ook terecht voor reparaties aan uw camper en de jaarlijkse APK. Wij zorgen ervoor dat u met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Hiervoor kunt u bij mij terecht en als u iets wilt, wat er niet bij staat kunt u uiteraard contact opnemen:

– Ruitreparatie
– Vervangend vervoer
– Onderhoud en reparatie
– APK
– Banden
– Trekhaken
– Accessoires
– Schadeherstel
– Aircocheck
– Vakantiecheck
– Aankoopkeuring
– Chiptuning

Wat is chiptuning?

Chiptuning is het afstellen van een motor voor betere prestaties. In elke auto bevindt zich tegenwoordig een computer en deze stuurt de motor aan, ook wel motormanagement genoemd (Electronic Control Unit). Het motormanagement is het brein van de motor en regelt de motorloop aan de hand van diverse waarden.

Bij chiptuning pas je diverse parameters in het motormanagementsysteem aan. Door iets meer lucht toe te voeren en meer brandstof in te spuiten levert een motor meer vermogen. Hierbij is wel van belang dat er een optimale verhouding van het lucht/brandstofmengsel bestaat. Dit komt de levensduur ten goede en zorgt voor minder vervuiling. Een bijkomstigheid van chiptuning is dat een auto zuiniger rijdt doordat de motor minder toeren hoeft te maken en er geen brandstof verloren gaat. Daarnaast beschikt de auto over meer koppel, zodat deze eerder in een hogere versnelling geschakeld kan worden.